Tris z jurčki

nedelja, 05 januar 2014 / Tema: Recepti

trisSestavine:

  • ajdova kaša
  • prosena kaša
  • gorska mineštra (mešanica stročnic)
  • čebula
  • česen
  • sol
  • poper
  • peteršilj
  • kisla smetana
  • ocvirki
  • jurčki

Ajdovo in proseno kašo ter gorsko mineštro skuhamo vsako posebej. Mineštra se kuha približno 50 minut, pri čemer je prej kuhana, če jo že prejšnjo noč namočite v vodo, ajdova in prosena kaša, pa se kuhata približno sedem minut.

V kozici prepražimo čebulo, dodamo jurčke, ki jih skupaj s čebulo še nekoliko prepražimo, da spustijo vodo, dodamo sol in poper ter drobno nasekljan peteršilj in česen. Vse skupaj še nekoliko popražimo, nato pa vsebino razdelimo na tri manjše kozice kamor nato ločeno, v vsako kozico posebej, dodamo še kaši in mineštro in med mešanjem še kakih 3-4 minute pražimo. V vsako kozico posebej dodamo še kislo smetano in po potrebi dosolimo.

Z zajemalko ali modelirnimi kleščami izoblikujemo krogle in jih položimo na krožnik. Ajdovo kašo zabelimo z ocvirki, ovseno kašo s kislo smetano, gorsko mineštro pa z ocvrtimi čebulnimi kolobarji.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button