Trikotniki z jurčki

nedelja, 05 januarja 2014 / Tema: Recepti

trik_jurckiNadev: praženi jurčki, kuhan pretlačen krompir, drobtine, sekljan peteršilj, popoer, sol, jajce

Na masti pepražimo jurčke, dodamo pretlačen krompir, poper, sol in jajce. Dodamo še drobtine in zelen peteršilj. Dobro premešamo in oblikujemo kroglice.

Testo: 1/2 l moke, jajce, 2 dag surovega masla, malo soli in toliko vode, da je testo malo mehkejše kot za široke rezance

Testo razvaljamo in položimo kot oreh velike kroglice po testu. Potem zagrnemo testo od roba čez kroglice. Pritisnemo okrog vsake, da se testo sprime in oblikujemo trikotnike s koleščkom.

Skuhamo jih v slanem kropu. Kuhane poberemo s penovko iz vode in jih zabelimo z maslom in drobtinami.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button