Stegna divjega zajca z malinovo omako
Potrebujemo: 4 stegna divjega zajca, 1 dcl juhe, ali jušne osnove, limono, peteršilj, zeleno, česen, čebulo, šetraj, majaron, sol, poper…
Stegna divjega zajca operemo ali zbrišemo z vlažno krpo, osolimo, popopramo, natremo s česnom in začimbami, pokapamo z limoninim sokom in zložimo v naoljeno kozico. Dodamo narezano čebulo, nariban korenček, grobo nasekljan česen, peteršilj, zeleno in preostanek začimb.
Stegna dušimo cca 45 minut oz. do mehkega, zavisi od starosti zajca. Ko so stegna mehka, ločimo meso od kosti in zrežemo na primerne rezine.
Zelenjavo iz kozice pretlačimo v sok v kateri se je dušil zajec, dodamo pol žlice moke in zalijemo z decilitrom juhe. Če bi želeli več omake lahko dodate tudi nekoliko več juhe. S pretlačeno omako prelijemo zajčja stegna servirana na krožniku in dodamo še malinovo omako.
Malinovo omako naredimo tako, da pretlačimo maline, dodamo vino in vse skupaj nekoliko prekuhamo, oz. povremo.
Kot prilogo lahko ponudimo njoke s skuto.