Restavracija

V naši restavraciji, ki jo tvorijo trije medsebojno povezani prostori, lahko sprejmemo do 160 gostov hkrati, v času poletne sezone, pa je na letnem vrtu prostor še za dodatnih 100 gostov.

Restavracija je tako kot nalašč tudi za zabave večjih družb, obiske izletniških skupin, poroke, slavja, birme, obhajila, obletnice, srečanja, novinarske konference, poslovna srečanja, kulturne prireditve in podobno.

Seveda lahko v naši restavraciji nemoteno uživajo tudi manjše skupine, ki si morda želijo nekaj več zasebnosti. Za te primere je kot nalašč naša mala jedilnica, oz. soba Petre Majdič, ki smo jo že pred leti uredili v manjšo spominsko sobo naše najboljše smučarske tekačice.

V povečani novi jedilnici je prostor namenjen tudi plesišču, da pa starši lahko nemoteno uživajo v kosilu ali večerji, smo uredili tudi otroški kotiček z igrali ter previjalno sobo.

Lovska soba

Lovska soba s kmečko pečjo in točilnim pultom je osrednji prostor naše gostilne. Priljubljeno zbirališče nekdanjih in današnjih planincev, alpinistov, gorskih reševalcev, lovcev, drvarjev in vseh drugih, ki so, zadnjih nekaj desetletij, tkali zgodovino naših krajev. Prostor srečanj in bogate zgodovine, ki je bil priča brezštevilnim veselim trenutkom, prostor kjer so se pletle romance, sklepali posli in preganjala žalost. Soba prežeta z neštetimi zgodbami o hribovskih in lovskih podvigih z okoliških planin, prostor, kakršnega premorejo le gostilne z dolgoletno tradicijo.

Soba Petre Majdič

V podporo in vzpodbudo naši najboljši smučarski tekačici vseh časov, smo že pred leti, ko je bila Petra nekako šele ob vznožju svoje vrhunske kariere, enega izmed naših prostorov povsem preuredili in ga preimenovali v sobo Petre Majdič. Manjša soba oz. jedilnica je prežeta s športnim ozračjem in duhom smučarskega teka. V njej so razstavljeni številni predmeti, ki so povezani njeno športno kariero.

Med drugim si lahko v sobi ogledate fotografije, štartne številke in smuči z največjih svetovnih tekmovanj in prvenstev, v posebni vitrini, pa so razstavljene tudi nekatere medalje in priznanja, ki jih je osvojila Petra. Z nekaj sreče lahko Petro, ki je naša sokrajanka, srečate in spoznate tudi v živo, še posebej, če se boste podali na sprehod po bližnji okolici, ali denimo na sv. Primoža, kamor rada zaide tudi Petra.

Soba je kot nalašč za manjše skupine, ki si želijo nekoliko več zasebnosti.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button