Medved z ajdovimi kroglicami

četrtek, 25 septembra 2014 / Tema: Recepti

medved_ajdove_kroglicePotrebujemo dober kilogram, oz. večji kos mladega, dobro uležanega medvedovega hrbta, ki ga začinimo s soljo, poprom, lovorovim listom, čebulo, česnom in brinovimi jagodami, ter ga skupaj z zelenjavo zdušimo do mehkega.

V času, ko se meso duši, skuhamo ajdove žgance, jih oblikujemo v kroglice in zabelimo z domačimi ocvirki.

Ko je medvedovo meso zdušeno, ga vzamemo iz posode, razrežemo na primerno velike rezine in prelijemo s sokom, ki je nastal pri dušenju. Vse skupaj obdamo z ajdovimi kroglicami, zraven pa, če imamo na razpolago, lahko ponudimo tudi brusnice, oz. brusnično omako, nič pa ne bo narobe, če pridate še kako gobo, denimo pražene lisičke ali jurčke.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button