Kostanjeva rezina z brusnicami

nedelja, 05 januar 2014 / Tema: Recepti

kostanjeva_rezinaSestavine:

  • 4 jajca
  • 40 dag kuhanega, olupljenega in pretlačenega kostanja
  • 20 dag sladkorja
  • Brusnični džem
  • Sveže brusnice
  • Sladka smetana

Rumenjake in sladkor s stepanjem spenimo, primešamo kostanj in nazadnje še beljakov sneg. Maso damo na pomazan pekač in pečemo od 15-20 minut pečemo v pečici pri 180 stopinjah.

Kostanjev biskvit po dolgem razrežemo na več plasti, ki jih premažemo z brusničnim džemom in jih poljubno zložimo drugo vrh druge (dve do tri plasti). Zgornjo plast obložimo s stepeno sladko smetano in potresemo s svežimi brusnicami. Razrežemo na rezine in postrežemo.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button