Gams s hrenovo omako

nedelja, 05 januar 2014 / Tema: Recepti

gamsshrenomPotrebujemo:

  • gamsovo meso iz juhe
  • hren
  • jabolko
  • trdo kuhano jajce
  • olje
  • kis
  • poper
  • sol
  • manjša rdeča pesa

Ohlajeno gamsovo meso, ki se je kuhalo v juhi, ločimo od kosti, razrežemo na poljubne rezine in nekoliko popopramo in osolimo.

Naribamo hren in olupljeno jabolko ter zmešamo. Konici trdo kuhanega, olupljenega jajca odrežemo in uporabimo za dekoracijo, preostanek pa pretlačimo in zamešamo k naribanemu hrenu. Dodamo nekoliko olja, kisa in pol žličke sladkorja ter dobro premešamo.

Kuhano rdečo peso lepo olupimo, ravno odrežemo, spodaj nekoliko manj kot zgoraj, zgornji del previdno izdolbemo in izoblikujemo skledico v kateri serviramo hrenovo omako.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button