Fazanje prsi na jabolčni čežani

nedelja, 05 januarja 2014 / Tema: Recepti

stegnazajcaPotrebujemo:

  • dvoje fazanjih prsi (za omizje ješčih jedcev lahko tudi več)
  • česen
  • poper
  • sol
  • slanina
  • olje
  • 2 jabolki

Fazanje prsi zbrišemo z vlažno krpo, jih osolimo, popopramo, nadrgnemo s česnom in v dobro ogreti pečici pri 180 stopinjah pečemo dobre pol ure.

V kozico nalijemo malo vode, ravno toliko da je dobro pokrito dno. Dodamo na rezine narezana in olupljena jabolka, jih do mehkega zdušimo in pretlačimo v jabolčno čežano.

Slanino razrežemo na kake 3 cm dolge trakove, ki jih hrustljavo popečemo v ponvi.

Jabolčno čežano razporedimo na krožniku, robove obložimo s hrustljavo slanino ter na tako pripravljeno gnezdo položimo pečena fazanja prsa.

NA VRH
close
Facebook Iconfacebook like button