Dušena stegna divjega zajca
- 4 stegna divjega zajca
- 1 dcl juhe
- limona
- peteršilj
- zelena
- česen
- čebula
- šetraj
- majaron
- sol
- poper
Stegna divjega zajca operemo ali zbrišemo z vlažno krpo, osolimo, popopramo, natremo s česnom in začimbami, pokapamo z limoninim sokom in zložimo v naoljeno kozico. Dodamo narezano čebulo, nariban korenček, grobo nasekljan česen in preostanek začimb.
Stegna dušimo cca 45 minut oz. do mehkega, zavisi od starosti zajca. Ko so stegna mehka jih zložimo na krožnik.
Zelenjavo iz kozice pretlačimo v sok v kateri se je dušil zajec, dodamo pol žlice moke in zalijemo z decilitrom juhe. Če bi želeli več omake lahko dodate tudi nekoliko več moke in juhe.
S pretlačeno omako prelijemo zajčja stegna servirana na krožniku in dodate krompirjeve kroglice.
Krompirjeve kroglice
- 3 krompirje
- jajce
- olje
- moka
- sol
- maslo
- drobtine
Tri kuhane in olupljene krompirje pretlačimo, dodamo jajce, 3 žlice olja, ščepec soli in moke po občutku, da dobimo čvrsto vendar ne pretrdo testo. Iz krompirjevega testa izoblikujemo poljubno velike kroglice, ki jih skuhamo v slani vodi. Kroglice zabelimo z drobtinami, ki smo jih popražili na segretem maslu.
Surove krompirjeve kroglice lahko, če želite, tudi spanirate in ocvrete v olju.